Veelgestelde vragen

Kijk hier voor antwoorden op de meeste gestelde vragen.

Hoe verschilt VGS-Nederland van andere christelijke studentenverenigingen?

De VGS-Nederland verenigingen proberen de ideale balans te vinden tussen het christen zijn en student zijn. Enerzijds studentikoos tot in de late uurtje doorgaan, anderzijds samen het geloofsgerichte activiteiten ondernemen.

Pas ik wel bij een studentenvereniging?

Het leuke van een studentenvereniging is dat het altijd een diverse groep mensen is. Dat betekent dat iedereen medestudenten zal tegenkomen waar je het goed mee kan vinden.

Leidt een studentenvereniging je af van je studie?

Voor veel studenten werkt het juist andersom, veel verenigingen hebben een plek waar ze samen studeren, waardoor ze elkaar motiveren aan de slag te gaan. En moet je je eens voorstellen dat jij allemaal mensen kent die dezelfde studie doen als jij, maar dan een jaar boven jou. Zij kunnen je van alles uitleggen, boeken uitlenen en vertellen waar je op moet letten bij jouw studie.

Wat is het novitiaat, moet ik hier tegenop zien?

Het novitiaat is een ontgroening. Een ontgroening klinkt misschien om tegen op te kijken, maar achteraf heeft niemand spijt van deelname. Het novitiaat is een kennismaking met de vereniging. Je leert de vereniging goed kennen en bovenal creëer je een hechte band met je jaargroepsgenoten. Dankzij deze periode hoort iedereen erbij en valt niemand buiten de boot.

Hoe kom ik aan een kamer?

Het leuke van VGS-Nederland verenigingen is dat veel leden bij elkaar in huis wonen. Daardoor kunnen nieuwe leden vaak snel een plekje vinden en doordat de huizen al lang in verenigingen zijn vaak tegen een lage huurprijs! Neem contact op met de vereniging in de stad waar jij wilt studeren als je specifiekere vragen hebt.

Ik ken het ‘gereformeerde wereldje’ nu wel. Is VGS-Nederland wel iets voor mij?

Ja natuurlijk wel! De naam ‘gereformeerde’ studentenvereniging schrikt een boel mensen af. Onterecht vinden wij, want een ieder die komt kijken moet al gauw zijn mening bijschaven. Kom dus vooral even kennismaken tijdens een van onze open avonden.

Moet ik gereformeerd zijn?

Nee, hoor! Alle verenigingen zijn open voor christenen uit alle hoeken, het diverse maakt het juist mooi!

Christelijke studentenvereneging Bijbelstudie Debat

Heb je nog meer vragen maar staan ze niet tussen de veelgestelde vragen? Stel ze dan gerust via het contactformulier. Als je een vraag hebt over een specifieke vereniging kan je ook op hun site kijken voor contactgegevens.