Lees wat je wilt weten voordat je lid wordt!

 

Wat is het verschil tussen VGS-Nederland en andere christelijke studentenverenigingen? Wat maakt de VGS-verenigingen uniek?

VGS-Nederland is de beste combinatie tussen de christelijke basis en alles wat het studentenleven te bieden heeft. Onze verenigingen bieden een hechte gemeenschap, waarin de hele week door activiteiten met elkaar ondernomen kunnen worden. Het christen zijn staat op één, maar daarnaast zijn allerlei mogelijkheden om gezellige, sportieve, studentikoze en horizonverbredende activiteiten te ondernemen.

 

Hoe kom ik aan een kamer?

Het leuke van de verenigingen van VGS-Nederland is dat de leden bijna allemaal bij elkaar in huis wonen, dat maakt de verenigingen ook zo hecht. Bijkomend voordeel daarvan is dat er voor veel nieuwe studenten snel een kamer beschikbaar is in een hele fijne omgeving. Niet te vergeten dat veel van deze huizen al voor langere tijd in de vereniging zijn en de prijzen daarvan, gebaseerd  op oude huurcontracten, relatief laag zijn. En ook voor degene die nog geen kamer heeft, maar wel noodzakelijk een overnachtingsplek nodig heeft,  hebben VGS-verenigingen oneindig veel woonkamers waar je mag slapen.

 

 

Leidt een studentenvereniging je af van je studie?

Voor veel studenten werkt het juist andersom, veel verenigingen hebben een plek waar ze samen studeren, waardoor ze elkaar motiveren aan de slag te gaan. En moet je je eens voorstellen dat jij allemaal mensen kent die dezelfde studie doen als jij, maar dan een jaar boven jou. Zij kunnen je van alles uitleggen, boeken uitlenen en vertellen waar je op moet letten bij jouw studie.

 

Pas ik wel bij een studentenvereniging?

Het leuke van een studentenvereniging is dat het altijd een diverse groep mensen is. Dat betekent dat iedereen medestudenten zal tegenkomen waar je het goed mee kan vinden.

 

Ik ken het ‘gereformeerde wereldje’ nu wel. Is de VGS-Nederland wel iets voor mij?

Ja natuurlijk wel! De naam ‘gereformeerde’ studentenvereniging schrikt een boel mensen af. Onterecht vinden wij, want een ieder die komt kijken moet al gauw zijn mening bijschaven. Kom dus vooral even kennismaken tijdens een van onze open sociëteitsavonden.

 

Moet ik dan gereformeerd zijn?

Nee, hoor! Alle verenigingen zijn open voor christenen uit alle hoeken, het diverse maakt het juist mooi!

 

Wat is het novitiaat en is het iets wat me mag afschrikken?

Het novitiaat is een ontgroening. Een ontgroening klinkt misschien om tegen op te kijken, maar achteraf heeft niemand spijt van deelname. Er zijn weinig evenementen waar mensen enthousiaster van terugkomen dan van een novitiaat. Het novitiaat is een kennismaking met een vereniging van VGS-Nederland. Je leert de vereniging goed kennen en bovenal creëer je een hechte band met je jaargroepsgenoten. Dankzij deze periode hoort iedereen erbij en valt niemand buiten de boot.

Kijk op de sites van de verenigingen wanneer het novitiaat plaatsvindt, het is altijd jammer als je dan op vakantie bent.